Skip to content

Handige tips voor kleine badkamers

 

Nieuwe badkamer?

Bij De Badmeubel Outlet helpen we je graag om van je nieuwe badkamer een functionele, maar tegelijkertijd een mooie en aangename ruimte te maken voor een betaalbare prijs.

Kom langs en overtuig jezelf!

Ter leniging van de woningnood stampte Rotterdam in de tweede helft van de vorige eeuw in hoog tempo enkele nieuwe wijken met veel flats van vier woonlagen (daarvoor was geen lift nodig) uit de grond, zoals Pendrecht, Zuidwijk, Lombardijen en IJsselmonde. Omdat men zo veel mogelijk woningen wilde bouwen, waren deze flats tamelijk krap bemeten. In dezelfde periode (1965) werd in Nederland ook eindelijk een wet ingevoerd die bij nieuwbouw een badkamer van minimaal 1,6 m2 verplicht stelde. Met als gevolg dat Rotterdam-Zuid duizenden woningen telt met hele kleine badkamers. Uit praktisch oogpunt net toereikend voor het primaire doel (persoonlijke hygiëne), maar minder geschikt voor hedendaagse wooneisen waarin de badkamer in toenemende mate beschouwd wordt als een ruimte voor genieten, ontspannen en tot rust komen. Aangezien het vergroten van de badkamer echter heel vaak niet mogelijk of toegestaan is, dan wel een hele forse investering met zich meebrengt, berusten veel mensen in hun lot. Toch hoeft dat niet, want ook van een badkamer van beperkte omvang kan een functioneel, visueel aantrekkelijk en aangenaam vertrek gemaakt worden.

  1. Sommige huizen uit de jaren zestig van de vorige eeuw hebben zelfs nog een lavet of (inmiddels bruin uitgeslagen) mini-badkuip. Laat in plaats daarvan een ruimte vergrotende inloopdouche met glazen wand (eventueel met schuifdeur) installeren. Vervang tegelijkertijd het “afvoerputje’ door een in de tegelvloer geïntegreerde brede douchedrain.

  2. CV-installaties waren vroeger niet gebruikelijk en zijn meestal later pas in woningen aangebracht zodat lelijke buizen het vertrek ontsieren. Bovendien zijn oude radiatoren vrijwel zonder uitzondering lomp om te zien en veel breder dan hedendaagse uitvoeringen. Laat de buizen wegwerken achter de nieuwe tegelwand en kies voor een moderne platte baddoekradiator.

  3. Op tegelgebied is er de afgelopen decennia enorm veel veranderd. Kies een ruim formaat tegel (bijvoorbeeld 30 x 60 cm) waardoor de illusie van een grote ruimte ontstaat. Dat kan je extra versterken door lichte tinten tegen de wand en een donkere tint op de vloer te gebruiken en de tegels in een kruisverband te plaatsen (met voegen die horizontaal en verticaal op elkaar aansluiten). Heel ruimtelijk werkt ook het betegelen van de wanden van vloer tot plafond.

  4. Vervang de traditionele (porseleinen) wasbak door een luxe zwevend badmeubel. Daarmee onttrek je niet alleen de (lelijke) sifon aan het zicht, maar je krijgt er tevens handige opbergruimte voor in de plaats. Doordat het meubel tegen de muur hangt, oogt de badkamer ruimer en kan je makkelijker schoonhouden.

  5. Vergroot het douchecomfort met een stijlvolle doucheset (incl. thermostatische kraan), al dan niet met regendouche, massagejets, en dergelijke.

  6. Heeft je huidige badkamer nog zo’n ouderwetse bol van melkglas als lamp? Voor heel weinig geld heb je draai- en kantelbare badkamerspots met sfeervolle Led-verlichting die een wereld van verschil maken.

  7. Combineer je nieuwe badmeubel met een grote spiegel. Spiegels reflecteren licht en helpen om een optische illusie van een grotere ruimte te creëren.

Bovenstaande tips zijn al te realiseren voor een typische badkamer van slechts 2 m2 en hoeven de hoofdprijs niet te kosten. Kies je voor het compleet laten opknappen van een dergelijke ruimte, dan kan je bij De Badmeubel Outlet al slagen vanaf circa €6.000 all-in (inclusief breek- en sloopwerk, afvoeren puin, omleggen leidingen, egaliseren, frezen, tegelwerk, materialen, hulpmiddelen, accessoires, monteren, aansluiten, douchewand, drain, doucheset, badmeubel, wasbak, spiegel, kraan, sifon en alle wand- en vloertegels). Kom vrijblijvend langs in onze gezellige showroom aan de Bierens de Haanweg 16 in Rotterdam-Lombardijen (net achter de Spinozaweg, vlakbij knooppunt Vaanplein). www.debadmeubeloutlet.nl.

bigstock Modern New Bathroom Interior 214245040
bigstock Water Hands Plumber Tap Fix Pl 227305603
bigstock Close up Detail Of Floor Tiles 234006445
bigstock 203121583
plattegrond 2m2