Skip to content

Geef kleur

aan voegen

 

Voegkleuren

Bij De Badmeubel Outlet nemen we ook het voegen serieus. Met een ruime keuze aan kleuren zodat de voegen perfect aansluiten op de gekozen tegels.

Kom snel kijken!

Voegen zijn een essentieel onderdeel van tegelwerk. Om te beginnen zijn ze absoluut noodzakelijk. Ongeacht hoe strak tegels tegen elkaar geplaatst worden, er blijft altijd ruimte over waarin zich vuil kan ophopen dat vrijwel onmogelijk te verwijderen is en gezondheidsproblemen kan veroorzaken (denk aan schimmels en bacteriën). Daarnaast bieden voegen bescherming tegen vocht. Met name in natte ruimtes (badkamer, keuken, toilet) is dat van groot belang. Behalve functionaliteit dienen voegen echter ook een visueel nut. Voegen geven wanden en vloeren een fraaie uitstraling. Eerlijkheidshalve moet hieraan toegevoegd worden dat het op dit gebied nog oneindig veel mooier kan. In een gemiddelde bouwmarkt kom je meestal niet meer dan vier of vijf kleuren voeg tegen (wit, lichtgrijs, donkergrijs, antraciet en jasmijn). Vergelijk dat eens met het aantal tinten waarin tegels verkrijgbaar zijn, om nog maar te zwijgen over mozaïek. Van de doorsnee tegelzetter hoef je ook geen breder scala aan kleuren te verwachten. Merkwaardig, want er bestaan terdege veel meer kleuren waarmee je voeg en tegels altijd vrijwel perfect op elkaar kan afstemmen. Of juist kan laten contrasteren met de tint van je keuze. Bij De Badmeubel Outlet laten we je standaard de voegkleur kiezen die het best bij je tegels past. Daarvoor hebben we voegstalen in 28 verschillende kleuren die je naast de gekozen tegels kunt leggen om een goede indruk te krijgen.

Voor kleurrijk mozaïek adviseren wij om geen gewone voeg, maar STARLIKE® te gebruiken. Dat is een epoxylijm en voeg in één product. Vooral bij mozaïek, dat heel veel voegen heeft, werkt STARLIKE® tijdsbesparend. Ook STARLIKE® is in bijna 30 kleuren verkrijgbaar, plus in een aantal heel bijzondere varianten, zoals een uitvoering die zichzelf aanpast aan de kleur van het omringende mozaïek en een fluoriserende versie (handig om in het donker orëntatie mogelijk te maken). In professionele ruimtes waar voedsel verwerkt wordt (zoals slagerijen en restaurantkeukens) is epoxylijm vanwege de superieure eigenschappen zelfs een vereiste.

Wist je trouwens dat je tegelwerk een extra luxeuze uitstraling kunt geven door bijzondere effecten aan je voegen te geven? Bijvoorbeeld met goud- of zilver glitters. Ook daarvan hebben wij voegstalen in onze showroom.

banner8
starlike_fruit